Archief 2011

Nieuws over onze stemcoach Liesbeth en pianist Willy.

LIESBETH VERBEEK

Wij hebben Liesbeth leren kennen als een soliste met een fluwelen sopraanstem. Ze is Limburgse en woont in Zonhoven, studeerde viool en zang aan de Stedelijke Muziekacademie in Turnhout en behaalde haar eerste prijs notenleer aan het Lemmensinstituut in Leuven. Na haar diploma logopedie te Antwerpen vervolgde ze haar zangstudies bij Lucienne Vandijck aan het conservatorium in de zelfde stad. Aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel volgde ze liedklas bij Frans Truyts. Ze gaf liedrecitals in binnen-en buitenland met haar vaste pianist Willy Appermont. Ze zong ook als soliste in grotere werken van J.S.Bach, J.Haydn en W.A.Mozart.

Samen met Willy Claes verzorgde ze de afgelopen jaren enkele ludieke concertjes. Wij gaan weer haar pedagogische aanpak van de stem mogen meemaken tijdens haar coaching van ons koor in de loop van het komend seizoen.

WILLY APPERMONT

Wij zijn reeds bevriend met Willy sinds de jaren zeventig. Hij heeft meerdere keren mijn koor in Kortessem begeleid. De eerste keer dat wij met ons koor een concertreis ondernamen naar Italië, ging hij mee als pianobegeleider. Willy is een pianovirtuoos en poëet aan het klavier.

Aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Brussel behaalde hij een eeste prijs piano, kamermuziek, geschreven harmonie en een hoger diploma piano. Door hetzelfde conservatorium werd hem de Bachprijs toegekend.

Hij is gegradueerde van de Muziekkapel Koningin Elisabeth en laureaat van de Ella-Olin-en-Bach-wedstrijd. Hij is lid van het Helikonensemble en pianobegeleider in diverse liedrecitals.

Hij concerteerde in verschillende Europese landen alsook in de U.S.A., Cuba en de Fiippijnen.

Hij trad meerdere malen op in radio- en tv-programma's.

(Lieve Vanvinckenroye)

LUDO CLAESEN

Dirigent en artistiek leider van het Collegium Instrumentale en het Kamerkoor Maastricht.

Hij zal op 27 november om 16 uur zijn creatie voor Brugge,

ADVENTSCANTATE "ERO CRAS" dirigeren in de Sint-Gilliskerk in Brugge.

Wij maken muziek met een honderdtal uitvoerders en heten jullie van harte welkom.

Kaarten kun je alvast bestellen bij de secretaris Bas Martens - tel. 050 35 16 80

of bij pr-man Willy Vanheers - tel. 050 33 19 91

Foto Wilva.