Arnold Flamant.

Hij groeide op in een zeer vruchtbare omgeving. Zijn vader was een uitstekend klarinettist. Zijn oom speelde klarinet en basviool en was dirigent van  diverse harmonieën waaronder de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia te  Ronse. Met deze harmonie trad Arnold op als paukenist. Aan de muziekacademie van zijn geboortestad Ronse, behaalde hij bij George Lonque (eerste prijs Rome) eerste prijzen in o.m. harmonie  en muziekgeschiedenis. Hij studeerde  te Mechelen aan het Lemmensinstituut en aan de beiaardschool. In Gent studeerde hij orgel en muziekgeschiedenis aan het Koninklijk Conservatorium.

Arnold Flamant dirigent bij koor 'zingen is zijn' Assebroek Brugge

foto Wilva

Gedurende drie jaar volgde hij koordirectie bij de Vlaamse Koorfederatie met als docenten Rudy Tas, Griet Devolder, Dirk Snellings, Johan Vanbouwelen, Kurt Bikkembergs en Florian Heyerick. Arnold Flamant was dirigent van het " Reyelandt Ensemble" en is de huidige dirigent van het Brugs Gemengd Vocaal Ensemble ZINGEN IS ZIJN en het "Brugs Mannenkoor". Buitenlandse literatuur leerde hij kennen onder de leiding van de Engelsen Simon Halsey en Thimothy Brown, de Spanjaarden Lazlo Haltay, Joseph Prats en Julio Domingues. In 2000 was hij deelnemer aan het Euregio Symposium "Internationale Koorzang" te Kerkrade in Nederland onder leiding van Robert Sund, Vijay Singh, Scott Dorsey en Michaël Blume. Hij is ook een gedreven componist. Enkele van zijn meerstemmige werken worden door het  Brugs Gemengd Vocaal Ensemble Zingen is Zijn uitgevoerd.